La taula rodona s’emmarca dins el Summit d’Enginyeries d’Instal·lacions que organitza l’Associació de Consultors d’Instal·lacions (ACI)

Barcelona, 15 d’abril de 2025 — En el marc del Summit d’Enginyeries d’Instal·lacions organitzat per l’Associació de Consultors d’Instal·lacions (ACI) dins de Construmat 2025, WATTEGA presenta una sessió centrada en el futur dels edificis de laboratoris: sostenibles, eficients i innovadors.

Sota el títol “Tendències i oportunitats en edificis de laboratoris. Una inversió eficient, sostenible i innovadora per a la recerca”, la sessió, que tindrà lloc el 21 de maig a les 13.10 h, reunirà destacats professionals del món de l’arquitectura, l’enginyeria i la gestió d’equipaments científics, per analitzar reptes i oportunitats d’un sector clau per al progrés tecnocientífic.

Una mirada transversal als laboratoris del futur

Moderada per Ester Fuente, directora d’operacions de WATTEGA i especialista en arquitectura hospitalària i d’alta complexitat, la sessió comptarà amb una breu introducció i una taula rodona de debat entre els següents experts:

  • Albert Pineda (Pinearq), arquitecte director de projectes com el VHIO i el PRBB
  • Marta Grzadziel (Barozzi Veiga), arquitecta responsable d’un dels nous edificis de recerca del mercat del peix
  • Juan Carlos Inglés (PRBB), responsable d’enginyeria i manteniment
  • Sergi Simón (VHIO), director de serveis generals i infraestructures
  • Enric Ros (WATTEGA), director d’Enginyeria

La conversa girarà entorn tres grans blocs:

  • Eficiència, sostenibilitat i innovació, amb un èmfasi especial en les estratègies per compatibilitzar les exigències de recerca amb els criteris de sostenibilitat energètica i ambiental.
  • Reptes constructius i d’ampliació, destacant les diferències entre edificis de nova planta i ampliacions, i la importància de la flexibilitat i l’adaptabilitat als canvis tecnològics futurs.
  • Gestió i manteniment de laboratoris en ús, compartint aprenentatges valuosos sobre com el disseny condiciona l’operativa a llarg termini, amb referents com el PRBB i el VHIO.

Aquest debat es presenta com una oportunitat per conèixer de prop com abordem els projectes de laboratoris d’alta complexitat des d’una mirada col·laborativa i transversal.